איך לבחור מקדם אתרים אמין שיביא תוצאות?

תוכן עניינים

מערכת היחסים בין בעלי אתרים לבין המקדמים שלהם (או מנהל קשרי לקוחות בחברות קידום) היא נושא מורכב למדי: קידום אתרים הוא לא התחום היחיד שבו אי אפשר להבטיח הצלחה, אבל הוא תחום יחסית לא מפוקח ואין בו רשימה של סטנדרטים מקצועיים מחייבים.

כשאנחנו פונים לעורך הדין, מנהל ההשקעות בבנק או אפילו הרופא שלנו, אנחנו יודעים שהוא עבר את כל ההכשרות המקצועיות ובדרך כלל גם מחויב לקוד אתי מסוים. לעומת זאת, כאשר אנחנו בוחרים במקדם אתרים כזה או אחר, אנחנו נרצה להיות משוכנעים שהוא הכי טוב שאנחנו יכולים למצוא גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת האמינות שלו (וכפי שנראה בהמשך, הם לא תמיד חופפים אחד לשני).

מכיוון שיש בשוק מאות מקדמי אתרים עצמאיים, חברות קטנות וחברות גדולות, לפעמיים נראה שמדובר במשימה בלתי אפשרית, אך למען האמת ניתן לפרק את החיפוש למספר פרמטרים וכך לבצע החלטה כמה שיותר שקולה ומאוזנת:

אז מה חשוב לבדוק?

מקצועיות

אז קודם כל, בואו נדבר על מקצועיות: גם מקדם האתרים הכי מנוסה לא תמיד יכול לצפות שינויים באלגוריתם של גוגל ואפילו לא כל מיני תקלות טכניות שעלולות להשפיע על הביצועים של האתר. מה שהוא כן צריך לדעת לעשות הוא להעריך את אופי העבודה על סמך מספר שאלות בסיסיות:

  • תוך כמה זמן אמורים לראות תוצאות בתחום בדרך כלל?
  • עד כמה התחום תחרותי ?
  • באילו טכניקות רצוי להשתמש ומאילו רצוי להימנע? יש מקרים בהם אפשר לקחת סיכון גבוה יותר, ויש כאלו שבהם עדיף להיצמד כמה שיותר לכללים המנחים של גוגל. בכל מקרה, המקדם לא אמור לקחת סיכונים מופרזים רק כדי להביא תוצאות (קידום שחור).

רק אחרי שהוא ביצע את כל ההערכות האלו, הוא יוכל לנסח תוכנית עבודה ברורה.

כמו כן, המקדם חייב לקחת בחשבון את המצב הנוכחי של האתר ולשקלל את כל הנתונים האלו יחדיו כדי שבסופו של דבר יוכל לתת לכם הצעת מחיר מתאימה. הצעת מחיר ולוח זמנים הם לא דברים שאפשר להחליט עליהם בחמש דקות.

הכרה ושימוש בתכונות המיוחדות והמעודכנות ביותר של גוגל

מכיוון שיש כל כך הרבה שינויים בגוגל, מקדם טוב ומקצועי אמור להיות מודע לשינויים והעדכונים המרכזיים בגוגל, גם הרשמיים וגם הלא רשמיים. למשל, יכול להיות שיצא לכם לראות תקצירים של טקסטים מאתרים שנמצאים לפני התוצאות הרגילות (מה שנקרא לפעמיים גם "תוצאה 0") או רשימה של שאלות ותשובות. המקור שלהם הוא בסימון של טקסט בתוך האתר שעוזר לגוגל להבין איפה נמצאת השאלה ואיפה נמצאת התשובה.

תוצאות חיפוש בגוגל

זוהי כמובן רק דוגמה אחת ויש עוד הרבה דוגמאות אחרות. מי שעושה שימוש נכון בתכונות האלו יכול להגדיל את מספר הכניסות לאתר של הלקוחות שלו ולזכות ביתרונות על פני מקדמים אחרים.

אמינות והתחייבות לתוצאות

למרות שהרבה פעמיים יש קורלציה בין אמינות למקצועיות, לא מדובר בדיוק באותו הדבר. מקדם אמין הוא כזה שאף פעם לא ינסה לנצל את חוסר הידע שלכם כדי לחפף בעבודה או לדרוש תשלום מוגזם. במיוחד יש לשים לב למקרים בהם אתם משלמים ריטיינר חודשי. בכל חודש אתם אמורים לקבל דו"ח עבודה עם כל הפעולות שבוצעו. רוב פעולות ה-SEO הן לא מסובכות ועל ידי חיפוש קצר ברשת תוכלו להבין את העיקרון שלהן (גם אם לא את כל הניואנסים הקטנים שמגיעים מתוך ניסיון והכרה של השטח).

מלבד לנושא האמון הבסיסי, יש עניין נוסף ולא פחות חשוב: התחייבות לתוצאות. מדובר בנושא שאפשר לכתוב עליו מאמר שלם, אבל באופן כללי קשה להתחייב למיקומים ספציפיים. יעדים שכן אפשר להתחייב אליהם הם בדרך כלל גידול בתנועה וסינון טוב יותר של תנועה רלוונטית (מה שיתבטא במדדים כמו זמן שהייה ארוך יותר ופחות גולשים שיצאו מהאתר מיד).

גידול בריא של תנועה אמור להיראות בערך ככה:

גרף גידול של טראפיק אורגני

שימו לב שהבאת תנועה איכותית לא בהכרח תבטיח לכם גידול במספר המכירות וההמרות מכיוון שכאן אנחנו כבר נכנסים לנושא של חווית משתמש ואופטימיזציה של עמודי מכירה. עם זאת, מקדם אתרים בהחלט יכול להגדיל ראש ולייעץ לכם בקשר לדרכים טובות לעשות זאת. למעשה, סביר להניח שיהיו עמודים מרכזיים באתר שבלאו הכי יזדקקו למתיחת פנים כדי להתקדם בגוגל.

בכל מקרה, שני הצדדים צריכים להיות ריאליים: אל תצפו לקבל עשרה לקוחות חדשים כל שבוע תוך חודש אחד בלבד. זה יכול לקחת זמן בהתאם לפרמטרים שהצגנו בהתחלה.

אופי המקדם ועד כמה יש לכם עמו שפה משותפת

מקדם האתרים לא חייב להיות החבר הכי טוב שלכם, אבל עדיף שתהיה לכם עמו שפה משותפת ותלמדו מהו ערוץ התקשורת הכי נוח לשניכם. לדוגמה, יש מקדמים שפחות מתחברים לשיחות טלפון ויעדיפו לעבוד מולכם בהודעות דואר אלקטרוני או פשוט לקיים פגישה פרונטלית או שיחת זום בזמנים קבועים.

לכן חשוב לנצל את ההיכרות הראשונית כדי לנסות ולהבין אם אתם "משדרים" על גבי אותו התדר. הבנה נכונה של הסיטואציה יכולה לחסוך לכם הרבה זמן וגם אי נעימות.

אהבה אמיתית לתחום

דווקא מכיוון שקידום אתרים הוא מקצוע שבו רב הנסתר על הגלוי, מקדם אתרים שאוהב וחי את התחום הוא בדרך כלל גם יותר יצירתי וטיפוס סקרן שאוהב לנסות דברים חדשים. כל עוד הוא לא הופך את האתר שלכם לשפן הניסוי שלו (לרוב יהיו לו מספיק אתרים משלו), יש בכך יתרונות מכיוון שיצירתיות מתבטאת בפתרון מהיר של בעיות לעומת עבודה "לפי הספר".

תיק עבודות והמלצות

כל מה שהסברנו עד כה טוב ויפה, אבל איך תדעו שהמקדם באמת עונה על כל הדרישות האלו או על רובן? גם אם לכם ניסיון בשיווק באינטרנט, יש כמה טיפים שאנחנו יכולים לתת לכם וקל יחסית ליישם:

1. תיק עבודות - אין טוב יותר ממראה עיניים. אבל שימו לב איך נראים האתרים המקודמים בפועל:

  1. האם יש בין האתרים גם מותגים ידועים?
  2. האם האתרים נוחים והתוכן בהם איכותי?
  3. נסו להקליד כמה מילות מפתח רלוונטיות בגוגל ולראות היכן כל אתר מופיע בהתאם לנושא שלו (המיקומים הם דינמיים ומשתנים כל הזמן, כך שלא כדאי להסתמך על טבלה סטטית עם מיקומים).
  4. הקלידו את שם העסק עצמו בגוגל והסתכלו גם על מקומות אחרים בהם הוא מוזכר (סביר להניח שהמקדם שתל חלק גדול מהתוצאות האלו). איך הם נראים ומהם הרשמים שלכם?

2. המלצות - המלצות כתובות או מכתבי תודה זה טוב ויפה, אבל כדאי מאוד להתקשר ללקוחות עצמם ולשאול מה יש להם להגיד על המקדם (בדרך כלל תוכלו למצוא את פרטי יצירת הקשר שלהם באתרים עצמם).

איפה להתחיל לחפש מקדם אתרים?

מקדם אתרים אפשר לחפש בגוגל, רשתות חברתיות וכמובן דרך המלצות מפה לאוזן. גם אם המקדם שאתם מוצאים נמצא במקום גבוה בגוגל, רצוי להסתכל קצת על האתר שלו, לקרוא כמה שנים הוא בתחום, האם הוא כותב מאמרים מקצועיים וכו'. בנוסף, איך בדיוק הוא מציג את עצמו?

אם לא מדובר בחברה גדולה, מקדם שעושה הכול הוא לא בהכרח עדיף על פני מקדם שמתמקד רק בקידום אתרים אורגני.

באותו האופן, אם אתם נכנסים לקבוצות של מקדמי אתרים בפייסבוק, הפרופיל של המקדם יכול לחשוף לא מעט בנוגע למקומות הקודמים בהם הוא עבד. אם הוא פרסם פוסטים ציבוריים או משתתף בקבוצות שגם אתם חברים בהן, תוכלו לראות גם את הפעילות הזו. מקדם פעיל הוא כזה שגם ירצה להתעדכן בכל מה שחדש אצל גוגל וזה כאמור ייתן לו יתרון מסוים.

אפשרות שלישית היא לחפש בלוחות של פרילנסרים כמו למשל XPlace. השתדלו להסתכל על הצעות שמצורפות אליהן תיק עבודות. למרבה הצער, בלוחות האלו בדרך יש אינפלציה של מקדמים שיציעו מחירי רצפה. אל תקחו אף מקדם שנותן לכם הצעת מחיר בטלפון רק על סמך התיאור שכתבתם.

לסיכום

בחירת מקדם אתרים יכולה להיות משימה תובענית, ולכן כדאי לקחת את הזמן ולהשקיע בה. גם אם אתם לא בקיאים בעולם קידום האתרים. מקדם טוב לא יתבייש לשווק את עצמו בכל מקום אפשרי, ולכן יש המון מידע חשוב שאתם יכולים ללמוד על המקדם רק מחיפוש בסיסי של טביעות האצבע שלו ברשת. כך תוכלו להתכונן טוב יותר לפני שתחליטו אם להרים אליו טלפון. מן הסתם, את ההחלטה הסופית קבלו רק אחרי שבדקתם מספר מקדמים שונים ויש לכם בסיס להשוואה.

שתפו מאמר זה עם חברים